Taloyhtiöissä on mahdollista parantaa huomattavasti energiatehokkuutta perinteisesti huolto- ja muilla ylläpitotoimilla. Ilmanvaihdon puhdistus- ja säätötöillä sekä lämmitysverkoston perussäädöllä ja lämmityksen asetusarvojen kohdilleen laittamisella voidaan parantaa huomattavasti taloyhtiöiden asumisolosuhteita ja energiakäytäntöjä.
Taloyhtiöiden sisäilmaa heikentää erityisesti talviaikaan kuivuus, vetoisuus ja tunkkaisuus. Niiden lisäksi monissa taloyhtiöissä asukkaat eivät koe huoneilman lämpötiloja sopiviksi. Ongelmana on erityisesti pidetty liian korkeita ja asuntojen välillä vaihtelevia lämpötiloja. Kesäaikana ongelmana on ollut sisäilman laatu. Ilman katsotaan seisovan sekä olevan tunkkaista ja kylpyhuoneen kuivumiseen menevä aika on koettu liian pitkäksi. Yleisesti taloyhtiöissä, joissa on koneellinen tulo-poisto ilmanvaihto, sisäilma koetaan paremmaksi kuin taloyhtiöissä, joissa on painovoimainen ilmanvaihto.
Taloyhtiöissä on useasti kesäisin liian korkeat huoneilman lämpötilat. Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat sään ääriolosuhteet lisäävät esimerkiksi kesän hellejaksoja, joihin taloyhtiöissä on tärkeää pohtia ratkaisuja. Kesäajan sisälämpötilojen hallintaan on syytä kiinnittää nykyistä enemmän huomiota. Taloyhtiöt voivat esimerkiksi laatia suunnitelman siitä, miten hellejaksoihin varaudutaan. Kesäajan sisäilman lämpötilat on hyvä huomioida osana kunnossapitosuunnitelmaa ja erilaisia korjaushankkeita aina ikkunaremonteista isoihin talotekniikkaremontteihin.